İçeriğe geç

Dıraz Etmek Ne Demek

Dıraz nedir?

(ﺩﺭﺍﺯ) sıf. (Farsça derāz > dirāz) Dil: Diraz, saçlarının öyküsüdür ve yorumu dakiktir (Nesîmî).

Feraz ne demek?

(ﻓﺮﺍﺯ) i. (Farsça ferāz > firāz) meyletme, yükseklik, yükseliş: “Firâz ü niib: iniş, alçalma, pürüzlülük.” Kalemin yazısından memnun olan kimdir tahmin ettim / Harekete geçmeye hazır çok insan var (Nâbî). Sina’nın tepesine çıkmak / Oradan düşüp ölmek istiyorum (Ahmet Hâşim).

İrazı ne demek?

Iraz isminin anlamı; Kabul etmek, boyun eğmek, razı olmak anlamına gelir. Türkçe kökenli bir kelimedir.

Dırız anlamı nedir?

Diriz: Şişman, gergin. Scratchy: Gergin. Tease: Gergin.

Draz ne demek?

Sohbet. Orhan Bey, İznik kuşatması sırasında bir kule yaptırmış: Adı Draz/Dıraz Ali… Dıraz (ﺩﺭﺍﺯ) yüksek anlamına geliyor.

Kürtçe firaz ne demek?

Yukarı, yukarı. 2. tepe, çıkış.

Ferağat etmek ne demek?

Feragat; Birinin kendi rızasıyla bir şeyden vazgeçmesi anlamına gelir. Bu kelime hukuk literatüründe sıklıkla kullanılır; Bir bireyin tek taraflı beyanıyla yapılır. Feragat, tarafların karşılıklı rıza ile haklarından vazgeçmeleri anlamına gelir. Feragat, ibradan farklı olarak rıza gerektirmez.

Ferzan ne demek Osmanlıca?

Ferzan, Farsça kökenli bir isimdir ve “bilge”, “zeki”, “akıllı” anlamına gelir. Bu isim genellikle entelektüel yetenek ve bilgelikle ilişkilendirilir.

İbrazi ne demektir?

Genellikle “ifşa” anlamında kullanılan teslimiyet kelimesi resmi bir terimdir. Başka bir deyişle, belgelenmiş ve varlığı resmen tanınmış olayları tanımlar.

İbaz ne demek?

Submission kelimesini nasıl yazarım? “submission” kelimesinin doğru yazımı nedir? Cevap: ifşa etmek, göstermek, açığa çıkarmak.

Kimlik ibraz etmek ne demek?

Submit terimi; göstermek, açığa çıkarmak, vermek anlamına gelir. Arapça kökenli bir kelime olan Ibraz, Buruz kelimesinden türemiştir. Günümüzde sunum, resmi işlemlerde sıklıkla kullanılır. Submit denildiğinde; belge, kimlik veya belge teslimi, gösterme ve benzeri anlamlar ortaya çıkar.

Peytamal ne demek?

(argo) (Trabzon ağzı) Terk edilmiş mal.

Çepel insan ne demek?

Kelime aynı zamanda kirli, zıt, aykırı anlamında da kullanılır. Örnek: “Bu adam çok güreşiyor.” Aynı zamanda çirkin insanlar için kullanılan bir sıfattır.

Bökelek ne demek?

Yöredeki derlemelere dayanarak belirlenen atasözlerine örnekler: Aç köpek kurttan korkmaz. Ağustos ayında bir bokelek (sinek) yerde yatan öküzü yakalar.

Feraş ne demek Osmanlıca?

1. şilte, yatak. اسیر فراش esîr-i firâş = Yatağa uzanacak, kalkamayacak kadar hastadır.

Firaz Arapçada ne demek?

Cesur, yürekli, binici, at yetiştiricisi gibi anlamlar taşır. 3. Binici, at yetiştiricisi. 5. Yiğit aslan.

Ferize anlamı ne demek?

Ferize ismi ülkemizde kız çocuklarına sıklıkla kullanılan bir isimdir. Ferize ismi “savaşta galip gelen” anlamına gelir.

Fernaz ne demek?

Dost canlısı, nur dolu bir ruh.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir