İçeriğe geç

Oportünist Insan Ne Demek

Oportünist kişilik ne demek?

Dilimize Fransızcadan giren “opportunist” kelimesi, kişisel çıkarlarını her şeyin üstünde tutan ve değerlerden ziyade çıkarlarına göre hareket eden kişileri ifade eder. Başlangıçta “opportuniste” olarak yazılan bu kelime, 20. yüzyılın ilk yarısında literatüre girmiştir.

Oportünist davranış ne demek?

Fırsatçılık, ilkelere veya başkaları için sonuçlara bakmaksızın koşullardan yararlanma pratiğidir. Fırsatçı eylemler, öncelikle kişisel çıkar güdüleriyle yönlendirilen uygun eylemlerdir. Fırsatçılık, ilkelere veya başkaları için sonuçlara bakmaksızın koşullardan yararlanma pratiğidir. Fırsatçı eylemler, öncelikle kişisel çıkar güdüleriyle yönlendirilen uygun eylemlerdir.

Oportünist ne demek tıp?

Kubbealtı Sözlük sıfat ve İ. (fr. opportuniste) (kişi) Fırsatçılık anlayışına göre hareket eden, duruma göre davranan.

Fırsatçı kimlere denir?

Fırsatçılık, insanların davranışları üzerinde yeterli kontrole sahip olmadığı veya karar alma ve kendileri için en az maliyetle en büyük kazancı elde edebilecekleri zaman harekete geçme baskısı altında oldukları durumlarda ortaya çıkabilir.

Otonom kişilik ne demek?

Sosyotropik kişilik, bireyin başkalarıyla olumlu etkileşim kurabilme yeteneğini; otonom kişilik ise bireyin bağımsızlığını ve kişisel haklarını koruma ve güçlendirme yeteneğini ifade eder.

Örtülü davranış ne demek?

Örtük davranış: Uyarıcının tepkiyi tetiklemesinden önce gereken zaman. Birden fazla seçeneğin olduğu bir durumda, diğer seçenekleri değerlendirmeden ilk seçeneği seçmek örtülü davranışın kısa süresinin bir örneğidir. Aşırı örtülü davranış, uyarıcılara gecikmiş bir tepkidir.

Örtük davranış ne demek?

Örtük tutumlar, bir nesne veya kişinin bilinçsizce gerçekleşen değerlendirmeleridir. Bu değerlendirmeler, olumlu veya olumsuz olmanın yanı sıra, kişinin farkında olmadığı birçok davranış üzerinde etkili olabilir.

Davranış örüntüsü ne demektir?

Davranış örüntüleri İnsanlarda düzenli olarak tekrarlanan eylem ve düşünce biçimlerindeki tekdüzelik davranışlardır.

Çıkarcı insana ne denir?

Kamuoyunda, çıkarcı insanlara aynı zamanda bedava yolcular, bencil insanlar ve bedavacılar da denir. “Çıkar dünyası” terimi, herkes kişisel çıkarlarını düşündüğünde kullanılır.

Oportünist patojen nedir?

Bunlardan bir kısmı “fırsatçı” patojenlerdir ve hastalık nedeniyle vücudun belli bir bölgesinde doku bozulduğunda veya vücudun direnci kırıldığında enfeksiyonlara neden olurlar.

Opsonize etmek ne demek tıp?

Opsoninler: Bunlar bakteri yüzeylerine yapışan ve lökositler tarafından tanınmalarını kolaylaştıran moleküllerdir. Yapıştıkları bakterilerin yüzeyindeki elektrik yükünü değiştirerek lökositler tarafından tanınmalarını ve fagosite edilmelerini sağlarlar. Bu olguya “opsonizasyon” denir.

Refika kime denir?

Refik ve refika kelimeleri; Eş için kullanılır ama gerçek anlamı “yoldaşlık”tır. “Yoldaşlık” dediğimizde aynı kök kelimeyi kullanırız. Ah, bu kuzular benim yoldaşlarım ve arkadaşlarım… Yoldaşlarım, yoldaşlarım, yolculuğumdaki ortaklarım…

Radikal düşünmek ne demek?

Radikalizm, başlı başına aşırı bir siyasi görüşe inanmak veya onu desteklemek veya aşırı olmayan veya aşırı unsurlara sahip aşırı bir görüş olarak doğmamış bir siyasi düşünceyi yeniden düşünmek anlamına gelebilir. Aşırılığın anlaşılması öznel olabileceği gibi, radikalizme bakış açısı da öznel olabilir.

Klikcilik nedir?

Yankesicilik, genellikle toplu taşıma araçlarındaki trafik sıkışıklığından yararlanılarak çantadan veya cepten para çalma eylemidir.

Optimist kişilik ne demek?

İyimser kelimesi, iyimserlik olarak da adlandırılır, olaylara veya koşullara en olumlu taraftan bakma ve en olumlu sonucu bekleme eğiliminde olan kişiler için kullanılır. İyimserler bir duruma her zaman yarı dolu bir perspektiften bakarlar. İyimserler yarının daha iyi olacağını umarlar.

Subjektif kişilik ne demek?

Öznel, bireye özgü olan ve herkes tarafından kabul edilmeyen bir gerçekliğin niteliğini ifade eder; bir nesneyi veya olguyu kişinin kendi duygu, ideoloji, inanç ve görüşlerine dayanarak değerlendirme tutumunu tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

Kişilik örüntüsü ne demek?

Kişilik kalıpları, bireylerin yaşamları boyunca sürdürdükleri istikrarlı ve tekrarlayan davranış, düşünce ve duygu kalıplarıdır. Bu kalıplar genellikle bireyin çocukluk ve ergenlikteki deneyimleri tarafından şekillendirilir. Özellikle travmatik veya olumsuz deneyimler kişilik kalıplarını etkileyebilir.

Objektif kişilik ne demek?

Objektif, Türkçede en çok tarafsızlık anlamında kullanılır. Objektif olmak söz konusu olduğunda, olaylara kendi hislerini ve düşüncelerini katmadan yaklaşmak düşünülmelidir. Objektif kelimesi, özne/öznel anlamına gelen subjektif kelimesinin tam tersidir. Objektif kişi, deneyimlediği şeylere önyargısız bakabilen kişidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısaboylu Escort